Guldverkstan i Habo är en guldsmedsverkstad med butik på Jönköpingsvägen i Habo. I butiken har vi bland annat varor från Bastian, Guld Carlsén, Spinning Jewelry, FinnFeeling, Blomdahl, Robert Friman samt Lund of Cophenhagen.

Guldverkstan i Habo är specialiserad på att omarbeta ditt "gamla" guld till nya smycken, reparationer, gravering och fattningsarbeten. Vi har även ett gjuteri.

Vår historia

Guldverkstan i Habo bildades 1993 som handelsbolag och ombildades till aktiebolag i januari 2005. Företaget har hela tiden drivits av Nicklas och Lill-Kristin Karlsson. Nicklas är utbildad guldsmedsmästare och Lill-Kristin utbildad guldsmed. Vi har GR-stämpel.

Våra kunder är i huvudsak privatpersoner. Vi har dessutom designat en liten kollektion som säljs exklusivt hos Gullgruva Artic Design AS på Spitsbergen (Svalbard) i Norge.

Guldverkstan i Habos motto är att kvalitet och kunskap lönar sig.

GR-märkning

Ett handgjort smycke är unikt och denna stämpel innebär att smycket är tillverkat för hand. De guldsmeder som är anslutna till Guldsmedsmästarnas riksförbund har fått förtroende att använda GR-märkning. En märkning som du som kund kan lita på.

GR-stämpeln garanterar att smycket är:

• tillverkat för hand.
• tillverkat av guldsmedsmästare i Sverige.
• innehåller korrekt ädelmetallhalt.

Guldsmeden ansvarar för att ovanstående stämmer.